Німецькі депутати виступили проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
Семеро депутатів Бундестагу та Європарламенту з різних партій у спільній статті виступили проти будівництва газопроводу Північний потік-2.

Семеро депутатів Бундестагу та Європарламенту з різних партій у спільній статті виступили проти будівництва газопроводу «Північний потік-2». На їхню думку, реалізація проекту призведе до «розколу ЄС».

Про це йдеться в спільній статті, опублікованій на сайті видання Frankfurter Allgemeine Zeitung, повідомляє «Слово і Діло».

«Північний потік-2»: чи потягне РФ проект після відмови Заходу в співпраціЕксперт із питань енергетики розповів, наскільки реалістичною є реалізація проекту «Північний потік-2» без підтримки європейських партнерів.

Депутати представляють Християнсько-демократичний союз (ХДС), Християнсько-соціальний союз (ХСС), партію Зелених і Вільну демократичну партію (ВДП).

Німецькі парламентарі відзначають, що співпраця з Росією не має означати, що «німці й росіяни домовляються про щось через голови наших партнерів з ЄС».

На думку авторів, політика ЄС у галузі енергетики й солідарність із партнерами говорять проти будівництва другої черги газопроводу з Росії до Німеччини в обхід України. Реалізація цього проекту, наголошується в статті, призведе до «розколу ЄС і втрати довіри».

Парламентарі нагадали, що будівництво «Північного потоку-2» викликає активний спротив у країнах Балтії, Швеції, Данії, Польщі, Словаччині та України, що «неважко зрозуміти», з огляду на енергетичну безпеку. Вони також закликали, щоб новий уряд Німеччини заявив про свою позицію щодо цього питання.

Серед авторів статті, зокрема, депутати Європарламенту: член ХДС Ельмар Брок (Elmar Brok), член ХСС Манфред Вебер (Manfred Weber), член партії Зелених Райнхард Бютікофер (Reinhard Bütikofer) і Надя Гірш (Nadja Hirsch) з ВДП, а також депутати Бундестагу: член ХДС, голова комітету в закордонних справах Норберт Реттген (Norbert Röttgen), вільний демократ Міхаель Лінк (Michael Link) і представник «зелених» Олівер Крішер (Oliver Krischer).

Нагадаємо, в разі реалізації проекту «Північний потік-2» Україна може втратити заробіток від транзиту газу.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала «Північний потік-2».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: