Аваков хоче зняти охорону із судів: реакція соцмереж

Читать на русском

Арсен Аваков сьогодні заявив, що ініціюватиме зняття охорони із судів. Що про це думають у соцмережах – у матеріалі Слова і Діла.
Арсен Аваковmvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков планує внести на розгляд Кабінету міністрів проект постанови про припинення функцій охорони судів з боку поліції та Національної гвардії.

Причиною такої ініціативи стало рішення суду, який відпустив активіста Олександра Федорченка, підозрюваного в завданні вогнепального поранення поліцейському. Міністр цим рішенням був обурений: «Я не бачу, як у таких умовах поліцейські та гвардійські сили можуть виконувати невластиву для себе функцію охорони судів».

«Слово і Діло» розбиралося, що про це думають у соціальних мережах.

«По-моєму, хтось узагалі берегів не бачить. Цар вирішили зняти охорону судів. З огляду на те, що сьогодні київські суди охороняють максимум двоє-троє нацгвардійців, які в принципі нікого захистити не можуть, про суди в регіонах узагалі мовчу. Ось прямий метод тиску на суди – не ухвалюєте потрібні рішення, самі себе охороняйте», – написала Ірина Винокурова.

«Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що потрібно знімати охорону із судів, які відпускають на поруки людей, що стріляють у поліцейських. Дивно чути таке від автора глибокодумного вислову «Мусора – не люди», втім, тоді автор цієї глибокої думки не був міністром», – написав журналіст Микита Синицин.

«А навіщо справедливим судам охорона? Злочинців, які утримуються під вартою, й так охороняють. За порядок у залі під час судового розгляду має відповідати судовий пристав», – вважає Олександр Мусель.

«Міністр, мабуть, не в курсі, що поліція і НГ – це не його особиста приватна армія. І що вони мають перш за все вирішувати завдання, визначені законом, а не окремі бажання посадової особи. Така ситуація ще раз підтверджує – судам потрібна власна, дієва охорона. Ось це питання дійсно потребує термінового вирішення», – поділився своєю думкою суддя Дмитро Мовчан.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оцінив свободу слова в Україні на «п'ять із плюсом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: