«Бурштинова справа»: одному з підозрюваних уточнили підозру

Читать на русском
Через зміну частини статті Кримінального кодексу України одному з підозрюваних у бурштиновій справі вдалося зняти арешт із майна.
Вадим Руденко

Наприкінці листопада 2017 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури змінили частину статті Кримінального кодексу України, яку інкримінують підозрюваному в «бурштиновій справі» голові секретаріату МДО «Депутатський контроль» Вадиму Руденку.

Про це йдеться в судовому рішенні Солом'янського районного суду міста Києва тижневої давнини, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначеним судовим рішенням був знятий арешт із двох мобільних телефонів Руденка iPhone 5S і 6 з пам'яттю 128 Гб. В ухвалі зазначається, що 28 листопада підозрюваному уточнили підозру з ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 КК України на ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 КК України. Нова підозра не передбачає застосування додаткового покарання у вигляді конфіскації майна, через що й був знятий арешт із телефонів Руденка.

Як відомо, ч. 2 ст. 369-2 ККУ передбачає покарання у вигляді штрафу від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі териіном від 2 до 5 років.

Нагадаємо, фігуранту «бурштинової справи» Руденку скасували домашній арешт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: