У США адвоката в справі Тимошенко звинуватили у брехні

Читать на русском
Адвокат Алекс ван дер Цваан навмисне надав федеральним агентам США завідомо неправдиву інформацію про його роботу в розслідуванні газових угод Тимошенко від 2009 року.

Адвокат Алекс ван дер Цваан навмисне надав федеральним агентам США завідомо неправдиву інформацію про його роботу в розслідуванні газових угод Тимошенко від 2009 року.

Про це йдеться в обвинувальному висновку окружного суду США у Вашингтоні від 16 лютого, передає «Слово і Діло» з посиланням на Радіо Свобода.

Йдеться про розслідування спецпрокурора США можливого втручання Росії у вибори в США 2016 року Роберта Мюллера.

Адвоката ван дер Цвана Мінюст України найняв у 2012 році задля розслідування газових угод Тимошенко від 2009 року.

Команда Мюллера встановила, що адвокат видалив електронну переписку замість того, щоб надати її в офіс спецпрокурора, який зробив щодо цього відповідний запит.

За словами Мюллера, цей документ якраз стосувався роботи в 2012 році Ван дер Цваана як представника юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom у справі Тимошенко.

Цю фірму найняв в 2011 році на той час міністр юстиції України Олександр Лавринович, щоб з’ясувати роль Юлії Тимошенко в підписанні газової угоди 2009 року з Росією.

У документі вказано, що адвокат у листопаді 2017 року збрехав про свої контакти з певною особою А і екс-радником в передвиборчому штабі Дональда Трампа Ріком Гейтсом. Гейтсу торік було висунуто звинувачення у змові з метою відмивання грошей.

Skadden ASMF головним чином найняли представники тодішнього уряду Віктора Януковича, щоб юридично виправдати арешт Тимошенко у цій справі. Як повідомляється, замовником відповідного звіту був Пол Манафорт, екс-керівник виборчої кампанії Дональда Трампа.

Ван дер Цваан є юристом компанії Skadden, на допиті якого у справі про звіт щодо Тимошенко наполягає українська сторона.

«Зрадницький» газовий контракт і підозра в держзраді: що загрожує Тимошенко?Директор Інституту енергетичних досліджень оцінив ініціативу БПП перевірити газовий контракт Тимошенко на предмет держзради.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко вважає, що за підписання газового контракту зі здачею національних інтересів України повинна бути політична відповідальність.

6 червня 2017 року у фракції «Блок Петра Порошенка» зажадали перевірити обставини підписання Юлією Тимошенко газового контракту з Росією на предмет державної зради.

У той же день Тимошенко відповіла на звинувачення на свою адресу, заявивши, що газовий контракт використовують для боротьби з нею як з політичним опонентом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: