Нацгвардія зняла охорону з Шевченківського райсуду

Читать на русском
Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк заявив, що Нацгвардія зняла охорону з Шевченківського районного суду, який раніше відпустив на поруки зловмисника, що поранив поліцейського.

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк заявив, що Нацгвардія зняла охорону з Шевченківського районного суду, який раніше відпустив на поруки зловмисника, що поранив поліцейського.

За словами Бенедисюка, відповідна скарга прийшла до Вищої ради правосуддя від представників райсуду, пише «Слово і Діло».

Аваков хоче зняти охорону із судів: реакція соцмережАрсен Аваков сьогодні заявив, що ініціюватиме зняття охорони із судів. Що про це думають у соцмережах – у матеріалі Слова і Діла.

«19 лютого до Вищої ради правосуддя надійшло звернення голови Шевченківського райсуду Києва про зняття охорони з суду без пояснення причин», – повідомив Бенедисюк.

Бійці Національної гвардії, які здійснюють охорону установи, залишили свої пости близько 9:30 ранку. Від МВС жодних пояснень не надходило.

«Таким чином, Шевченківський районний суд Києва залишився без охорони», – зазначив Бенедисюк.

Ідентифікація правоохоронців: які ключові зміни пропонуються для поліцейських?Законопроекти щодо ідентифікації поліцейських та військовослужбовців Нацгвардії ще з минулого року так і не розглянули. В чому їх суть, пояснили експерти.

Керівництво суду заявляє, що приміщення досі не взяте під охорону, а це створює загрозу безпеці як для суддів, так і для матеріалів справ.

19 лютого міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вимагатиме скасувати рішення ВР про припинення функцій охорони судів з боку Національної поліції та Нацгвардії. Аваков висловив обурення тим, що суд відпустив на поруки народних депутатів чоловіка, який поранив поліцейського під час охорони Солом'янського районного суду Києва.

«Нехай тепер охороняють себе самі, якщо в перехідному періоді вважають вогнепальне поранення поліцейського дрібною провиною», – зазначив міністр.

Раніше повідомлялося, що невідомий розбив близько 10 машин біля Солом'янського суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: