Світовий банк назвав недостатнім зростання української економіки

Читать на русском
Світовий банк заявив про зростання української економіки, яка пережила шоковий період, пов'язаний з анексією Криму та конфліктом на Донбасі, однак темпи зростання недостатні.

Світовий банк заявив про зростання української економіки, яка пережила шоковий період, пов'язаний з анексією Криму та конфліктом на Донбасі, однак темпи зростання недостатні.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив віце-президент організації Сиріл Муллер в інтерв'ю zn.ua.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів обіцяє забезпечити сталий ріст економікиСказано 10 серпня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

За його словами, зараз усі міжнародні партнери, які допомагають Україні подолати складний період, працюють над тим, щоб зростання економіки прискорилося.

«Це одне з наших ключових завдань. Ми маємо поглибити розпочаті в країні перетворення, щоб темпи розвитку економіки зросли й стабілізація була помітною не лише на макрорівні, але й на рівні звичайних громадян, щоб вони відчули, що їхнє життя покращилося. Тому зараз актуальним є питання поглиблення економічних змін», – зазначив керівник СБ.

На його думку, є ключові реформи, які мають бути першочерговими для уряду. По-перше, йдеться про завершення трансформації енергетичного сектора. По-друге, не можна зупиняти реформування банківського сектора. Звісно, тут найбільш актуальне зараз питання – реформування державних банків. По-третє, одним із рушіїв економічного зростання має стати більш продуктивний сільськогосподарський сектор.

«Україна має дуже важливий актив – значні запаси родючої землі. Ми вважаємо, що сьогодні в світі існує величезний попит на сільськогосподарську продукцію, зокрема продукти харчування. Україна може стати одним зі світових лідерів на цьому ринку», – наголосив Муллер.

Також у Світовому банку нагадали Україні про боргові зобов'язання. За словами Муллера, Україна зможе виплатити свої борги і цього, і наступного року.

«Уже є план фінансування, який допоможе вам це зробити. Ви не залишитеся один на один із борговою проблемою», – зазначив віце-президент СБ.

Нагадаємо, зростання економіки України в 2017 році виявилося нижчим, ніж у 2016-му. За попередньою оцінкою Державної служби статистики, реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) збільшився на 2,2%, тоді як роком раніше зростання склало 2,3%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: