У Латвії затримали голову центробанку

Читать на русском
Латвійське бюро з боротьби та запобігання корупції затримало президента центрального банку Латвії Ілмара Римшевича в рамках кримінальної справи.

Латвійське бюро з боротьби та запобігання корупції затримало президента центрального банку Латвії Ілмара Римшевича в рамках кримінальної справи.

Про це заявив прем'єр-міністр Латвії Маріс Кучінскіс, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Delfi.

Які помилки Гонтаревої доведеться виправляти Смолію на чолі НБУ?У ВР чекають на звіт Валерії Гонтаревої, яку на посаді голови Національного банку має замінити Яків Смолій. Про головні завдання нового керівництва НБУ розповіли експерти.

«Зараз ні у мене, ні в інших посадових осіб немає ніяких підстав втручатися в роботу ББЗК (антикорупційного бюро). Відомство діє професійно і точно. Як тільки керівництво ББЗК визнає за необхідне надати суспільству інформацію про хід слідства, це негайно буде зроблено», - сказав Кучінскіс.

Також прем'єр додав, що в понеділок, 19 лютого 2018 року, кабінет міністрів проведе надзвичайне засідання із цього приводу.

Відзначимо, 16 лютого в будинку і робочому кабінеті Римшевича антикорупційне бюро провело обшуки. Сам Римшевич на той момент не перебував у Латвії. Він повернувся у країну 17 лютого, ввечері він прибув на особистій машині в будівлю Бюро і залишив його в ніч на неділю на службовому автомобілі відомства.

Відзначимо, депутата із Соціал-демократичної трудової фракції литовського Сейму Артураса Скарджюса підозрюють у тому, що він порушив присягу, приймаючи рішення, сприятливі для своєї сім'ї і певних компаній.

Раніше виконуючий обов'язки голови Національного банку Яків Смолій заявив, що не буде істотних кадрових змін в керівництві Нацбанку після його можливого призначення головою банку.

А профільний комітет Ради схвалив зміну глави НБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: