У Харкові на хабарі зловили начальника прикордонного загону

Читать на русском
У Харкові затримали заступника начальника Харківського прикордонного загону, якого підозрюють у хабарництві.

У Харкові затримали заступника начальника Харківського прикордонного загону, якого підозрюють у хабарництві.

Про це повідомляє прес-служба СБУ, пише «Слово і Діло».

Як в Україні боролися з корупцією в 2017 роціНайменше корупційних вироків серед суддів, прокурорів та працівників СБУ. Найчастіше ловили працівників МВС та держслужбовців.

«Оперативники спецслужби встановили, що один із заступників начальника Харківського прикордонного загону організував механізм отримання з громадян грошей за не внесення інформації щодо перетину кордону в відомчу базу даних. Полковник привернув до протиправної діяльності інших військовослужбовців Східного регіонального управління Держприкордонслужби», - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували отримання ним п'ятисот доларів за нелегальне переправлення через кордон громадянки РФ.

Крім того, за інформацією спецслужби, полковник також вів таємні переговори з представниками так званої «ЛНР», плануючи отримати керівну посаду в фейковому «міністерстві державної безпеки».

Слідчі кваліфікують дії прикордонника за ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 362, ч. 1 ст. 366, а також за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення йому підозри в скоєнні злочинів.

Нагадаємо, в Дніпропетровській області на хабарі затримали заступника голови РДА та поліцейського.

Як раніше повідомлялося, на хабарі попався чиновник київської митниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: