Майор СБУ попався на хабарі

Читать на русском
Оперативники управління внутрішньої безпеки СБУ спільно з військовою прокуратурою викрили на вимаганні та хабарі в $ 3 тис. майора СБУ у Волинській області.

Оперативники управління внутрішньої безпеки СБУ спільно з військовою прокуратурою викрили на вимаганні та хабарі в $3 тис. майора СБУ у Волинській області.

Про це повідомили в прес-службі військової прокуратури Західного регіону України, пише «Слово і Діло».

Як в Україні боролися з корупцією в 2017 роціНайменше корупційних вироків серед суддів, прокурорів та працівників СБУ. Найчастіше ловили працівників МВС та держслужбовців.

«9 лютого 2018 військовою прокуратурою Луцького гарнізону спільно зі слідчими Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Волинській області за матеріалами і спільно з оперативними співробітниками внутрішньої безпеки Служби безпеки України в рамках контролю за вчиненням злочину задокументований факт вимагання та одержання неправомірної вигоди оперуповноваженим 2 відділу 6 управління Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки СБУ, який діяв за попередньою змовою в групі з трьома громадянами», - йдеться в повідомленні на сайті відомства в суботу 10 лютого.

В інформації підкреслюється, що хабар в розмірі $3 тис. від представника підприємства призначався за «нестворення майором СБУ штучних перешкод» у здійсненні підприємницької діяльності цього товариства. Грошові кошти виявлено та вилучено в повному обсязі під час проведення огляду місця події.

Відзначається, що на даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, а також обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів справи. За результатами їхнього проведення буде вирішено питання про затримання вищевказаних осіб у порядку ст.208 КПК України, повідомлення їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), обрання запобіжного заходу і звільнення від займаної посади.

Раніше повідомлялося, керівник департаменту Луганської ОДА погорів на хабарі.

Також на хабарі погорів голова територіальної громади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: