У Миколаєві з'ясували причину масового зараження гепатитом А

Читать на русском
Найбільш вірогідним джерелом зараження гепатитом А правоохоронці називають водопровідну воду. Проте точних даних з цього приводу немає.

Джерелом поширення вірусу гепатиту А в Миколаєві є водопровідна вода.

Про такі попередні дані повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Юрій Мороз під час прес-конференції в п'ятницю, 16 лютого 2018, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Українські новини.

ВООЗ повідомила про зростання показника смертності від гепатиту в усьому світіОднією із головних причин поширення вірусу гепатиту C є нестерильні умови в ряді установ охорони здоров'я, а також багаторазове використання шприців для введення наркотиків.

«Точних даних, що саме послужило причиною захворювань, немає. За попередніми даними це була вода для пиття, але остаточного діагнозу ще немає. Це не бутильована, а вода, яка тече в крані», - сказав він.

Станом на 16 лютого в обласній інфекційній лікарні перебувають 26 пацієнтів з підозрою на гепатит А, у 25 осіб підтверджено діагноз. В обласній дитячій інфекційній лікарні перебуває 1 дитина з підозрою на гепатит А.

Раніше повідомлялося про 40 підтверджених випадків гепатиту А в Миколаєві.

Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я України заявляють, що на території держави епідемії гепатиту А немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: