У Миколаєві зафіксовано близько 40 випадків гепатиту

Читать на русском
У Миколаєві за останні декілька днів зареєстровано 37 випадків захворювання на гепатит А, в тому числі і у шести дітей.

У Миколаєві за останні декілька днів зареєстровано 37 випадків захворювання на гепатит А, в тому числі і у шести дітей.

Про це повідомляє місцеве видання «Свідок.інфо», пише «Слово і Діло».

Як заявив директор ГУ миколаївського «Обласного лабораторного центру» Олександр Ігнатенко, згідно з рядом висновків, причиною захворювання стала вода з пунктів розливу. Всього було зафіксовано чотири вогнища захворювання.

«Після додаткового опитування хворих ми зупинилися на тому, що це вода з пунктів розливу. Після нанесення вогнищ появи захворювання на карту ми побачили, що в основному задіяні район Сухого Фонтану, Центрального ринку, Ліски та Намив», - заявив він.

У Держспоживслужбі почали перевірку семи місць, де хворі на гепатит жителі Миколаєва набирали воду, звідти були взяті зразки рідини.

У зв'язку зі спалахом гепатіту в школах Миколаєва проводиться посилення санітарно-епідеміологічного режиму, а в дитячих садах дітям дають лише кип'ячену воду. Місцевою владою також була створена робоча група з проблеми підвищення захворюваності і припинено діяльність семи пунктів продажу води до моменту отримання відповідних аналізів.

У свою чергу, радник голови Миколаївської ОДА Євген Шевченко заявив, що спалах гепатиту є «сезонним підвищенням захворюваності».

«Мушу констатувати, що зараз ми маємо сезонне підвищення захворюваності на вірусний гепатит А. Адже в минулі роки ми також мали сезонні спалахи захворюваності. У 2016 році захворіло 58 осіб, з них діти - 35; в 2017 році захворіло 43 особи, з них 12 дітей», - констатував він.

Раніше в МОЗ повідомили, скільки в Україні ВІЛ-інфікованих.

Нагадаємо, спалах гепатиту зафіксований також в Харківській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: