У Миколаєві десятки людей потрапили до лікарні з підозрою на гепатит А

Читать на русском
У Миколаєві 44 людини шпиталізовано з підозрою на гепатит А станом на 28 січня. В обласній інфекційній лікарні 42 людини, у 40 діагноз підтверджено.

У Миколаєві 44 людини шпиталізовано з підозрою на гепатит А станом на 28 січня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини», посилаючись на дані управління охорони здоров'я Миколаївської міської ради.

В обласній інфекційній лікарні 42 людини, у 40 діагноз підтверджено. В обласній дитячій інфекційній лікарні перебувають 2 дитини.

Збудника інфекції в Миколаєві не виявили.

МОЗ роз'яснив ситуацію щодо гепатиту А в УкраїніВ Україні зареєстрували спалах вірусного гепатиту А, а заяви про епідемію не відповідають дійсності.

Нагадаємо, 22 січня повідомлялося, що в лікарнях Миколаєва знаходяться 55 осіб з підозрою на гепатит А, у 47 діагноз підтверджено.

Відомо, що в Миколаєві зареєстрували спалах вірусного гепатиту А. Джерело зараження - пункт доочистки питної води. Поліція почала розслідування.

Гепатит А (також Хвороба Боткіна) - гостре інфекційне захворювання печінки, яке викликає вірус гепатиту А. Вірус добре передається через заражену їжу і воду, щорічно вірусом інфікуються близько десяти мільйонів чоловік. Інкубаційний період - від двох до шести тижнів, в середньому - 28 днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: