Адвокат повідомив про різке погіршення здоров'я Сенцова

Читать на русском
В українського політв'язня режисера Олега Сенцова погіршився стан здоров'я - почалися проблеми з серцем, погіршився ревматизм і він сильно схуд.

В українського політв'язня режисера Олега Сенцова погіршився стан здоров'я - почалися проблеми з серцем, погіршився ревматизм і він сильно схуд.

Про це заявив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе, передає «Слово і Діло».

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

«За два з половиною місяці у нього загострився ревматизм. Він там в холоді перебував, холодні камери, холодні автозаки, поїзд, в якому він їхав, без опалення. Йому виписали мазь зігріваючу. Ще у нього почалися проблеми з серцем. Лікар попросив його картки дитячі. Я думаю, що найближчим часом ми ці картки знайдемо, направимо в колонію, і Олегу буде призначено лікування», - сказав адвокат.

За словами Дінзе, поки Сенцов знаходиться в колонії «Білий ведмідь» в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. До нього там не застосовується ніяких утисків і тортур.

«До Олега там шанобливе ставлення, ніхто не утискає. Раніше там були жорстокі умови, були і побиття, і не дуже хороші умови утримання. В даний час, коли керівництво колонії змінилося, умови хороші. Наскільки це можливо. Вони дотримуються законності, дотримуються правил внутрішнього розпорядку. Як в армії, все строго за статутом. З огляду на це і дисципліна залізна», - додав адвокат.

Раніше колега Сенцова розповів про його професійну діяльность в російській в'язниці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: