Мюнхенська конференція-2018: що обговорюватимуть і чого чекають від України?

Читать на русском
Сергій Грабськийвійськовий експерт

Мюнхенська конференція з безпеки для нас дуже важлива. На сьогодні існує не те що втома, але точно є бажання зрозуміти, куди ж рухається Україна. Цей майданчик – шанс показати наш вектор.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив голова ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський, оцінюючи відкриття Мюнхенської конференції.

«Багато в чому розмова на цій конференції щодо України стосуватиметься результативності реформ, їхніх темпів, незважаючи на те, що всі прекрасно розуміють, що зараз він сповільнюватиметься через підготовку до виборів і відмову політичних гравців від ухвалення непопулярних заходів», – зазначив Грабський.

На його думку, незважаючи на те, що конференція з безпеки, найімовірніше, безпосередньо щодо України розмова стосуватиметься інвестиційного клімату, захисту інтересів інвесторів, ринку землі та створення умов, які дозволять Україні більш самостійно вирішувати свої питання.

У світі розуміють, що неможливо таку велику країну, як Україна, постійно тримати на донорському підживленні.

У нашій ситуації все взаємопов'язано, уточнив він.

«Від України чекають, що вона вийде на такий рівень розвитку, який дозволить нам самим вирішувати питання національної безпеки, ухвалення законів, без тилу та сторонньої економічної бази», – підкреслив експерт.

У центрі уваги все одно будуть США, оскільки з плином часу їхній інтерес до ситуації на території України зростає, додав він.

За його словами, підтвердженням може бути той факт, що спочатку ми отримували мінімальний рівень допомоги, з часом фінансування збільшилося, а зараз ми вже говоримо про постачання озброєнь і техніки.

«І тут Україні потрібно розуміти, що США не стануть розкидатися зброєю, якщо не будуть розуміти чітко, що вона потрапляє в надійні руки. Ніхто не допустить, щоб американська зброя досить високого покоління потрапила до рук терористичних організацій у всьому світі, а фінансування використовувалося не за призначенням. Тому стабільність України, яка в тому числі залежить від економічного розвитку й внутрішньополітичного стану суспільства, буде наріжним каменем», – резюмував Сергій Грабський.

Як відомо, участь у форумі візьме й президент України Петро Порошенко. Повідомлялося, що він виступить із трибуни конференції з 15-хвилинним зверненням о 1.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: