Суд дозволив Путіну брати участь у виборах

Читать на русском
Верховний суд Росії визнав законною реєстрацію Володимира Путіна кандидатом у президенти вчетверте.

Верховний суд Росії відмовив у задоволенні скарги кандидата в президенти РФ Ксенії Собчак про визнання незаконною реєстрації Володимира Путіна як кандидата на виборах глави держави.

Про це повідомляє «Інтерфакс» у п'ятницю, 16 лютого, пише «Слово і Діло».

Вибори президента РФ: чи можливий бойкот і хто представляє основний електорат ПутінаВибори президента Російської Федерації пройдуть 18 березня 2018 року. Країною вже прокотилася хвиля мітингів із закликом проігнорувати вибори. Чи можлива неявка виборців, розбирались експерти.

«У задоволенні адміністративного позову Собчак Ксенії Анатоліївни про скасування постанови ЦВК Росії від 6 лютого 2018 року «Про реєстрацію кандидата на посаду президента Російської Федерації Володимира Володимировича Путіна» відмовити», – оголосив рішення ВС суддя Микола Романенков.

Таким чином, Верховний суд РФ не побачив порушення законодавства в діях ЦВК, яка зареєструвала Путіна як кандидата на вибори президента, а також визнав таким, що не суперечить Конституції, його висунення на цю посаду.

Раніше Ксенія Собчак подала скаргу до суду на участь Володимира Путіна у виборах президента. Вона вказала, що Путін не має права за Конституцією висуватися на цю посаду, оскільки обіймав її вже два терміни поспіль.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: