У США звинуватили Росію в організації атаки вірусу NotPetya

Читать на русском
США звинуватили Росію в організації атаки вірусу NotPetya, який заразив урядові і приватні комп'ютери в Україні перш ніж поширитися по всьому світу.

США звинуватили Росію в організації атаки вірусу NotPetya, який заразив урядові і приватні комп'ютери в Україні перш ніж поширитися по всьому світу.

Про це йдеться в заяві Білого дому, передає «Слово і Діло».

Кібератака: яких наслідків очікуватиЖурналіст Максим Кречетов розповів про можливі наслідки кібератаки, яка сталася напередодні Дня Конституції.

«Атака в червні 2017 завдала збитків на мільярди доларів в Європі, Азії та Америці»,- говориться в повідомленні.

«Це було частиною постійних зусиль Кремля з дестабілізації України і демонструє ще більш чітко участь Росії конфлікті, що триває», - заявила представник Білого дому Сара Сандерс.

«Це була також безрозсудна і невибіркова кібератака, яка призведе до міжнародних наслідків», - додала вона.

Раніше повідомлялося, що британський МЗС офіційно поставив перед російською владою відповідальність за направлену проти України масовану кібератаку з використанням вірусу NotPetya, яким заразила в червні минулого року сотні тисяч комп'ютерів по всьому світу.

Нагадаємо, спеціаліст з кібербезпеки Володимир Стиран розповів, що початкове зараження відбувається через фішингові повідомлення (файл Петя.apx) або поновлення бухгалтерської програми M.E.doc. Потім вірус поширюється по локальній мережі через DoblePulsar і EternalBlue, аналогічно методам WannaCry.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: