Обмін полоненими: на Донбасі звільнили українського воїна

Читать на русском
На Донбасі звільнений український військовослужбовець Роман Савков, який перебував у полоні в бойовиків.

На Донбасі звільнений український військовослужбовець Роман Савков, який перебував у полоні в бойовиків.

Як інформує «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написала представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

«Військовослужбовець Роман Савков, який перебував у заручниках у бойовиків, звільнений із полону за обміном», – ідеться в повідомленні.

Як уточнила Геращенко, про звільнення українця СБУ доповіла Петру Порошенку, який привітав Романа Савкова з цією подією.

«Щойно СБУ доповіли президенту Петру Порошенку, що звільнений український заручник, військовослужбовець Роман Савков. Президент телефоном уже привітав Романа на волі ... СБУ та мої помічники супроводжують Романа, вже завтра він зможе обійняти свою маму», – написала Геращенко.

Нагадаємо, 27 грудня на Донбасі відбувся великий обмін полоненими між Україною та ОРДЛО. Додому повернулися 73 українських заручники. На окуповану територію були передані 233 особи.

Як відомо, в ОРДЛО вимагають від Києва передати їм понад 80 осіб у рамках наступного етапу обміну утримуваними особами. Раніше йшлося про формулу 83 на 29.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: