Злочинність в Україні: статистика за минулий рік

Читать на русском

В Україні за минулий рік, за даними Міністерства внутрішніх справ, було зареєстровано майже 496 тисяч злочинів. При цьому Генеральна прокуратура виявила за 2017 рік 523,9 тисячі злочинів. Цифри величезні, але загальний рівень злочинності в країні знизився. Аналітики «Слова і Діла» розбиралися, хто і які правопорушення найчастіше скоював.

Порівняно з 2016 роком рівень злочинності в Україні впав на 13,6%. Найбільше було скоєно крадіжок – майже 260 тисяч, проте це на 16,8% менше, ніж роком раніше. Найменше серед усіх злочинів було умисних вбивств – трохи більш ніж 1,5 тисячі.

Чи готова країна до легалізації зброї?Генеральний прокурор України виступив за легалізацію вогнепальної зброї. Чи готова країна до таких заходів, розбирались експерти.

Значно зросло за рік, на 29%, незаконне поводження зі зброєю – було зафіксовано майже 7,9 тисячі випадків. На 25,1% зросла кількість наркозлочинів – до 27,8 тисячі. Крім того, стали частіше здійснювати службові злочини та підробляти документи.

Цікаво, але Київ не увійшов до списку найбільш криміногенних міст України. А найнижчий рівень злочинності зафіксований у Донецькій і Луганській областях (звичайно, на неокупованих територіях). Найбільше правопорушень стається в Харкові, Одесі, Запоріжжі та Дніпрі.

З усієї кількості злочинів, за словами першого заступника голови Національної поліції В'ячеслава Аброськіна, 2,9 тисячі вчинили іноземці. Найчастіше в Україні правопорушення фіксуються серед громадян Росії, Грузії, Азербайджану, Молдови, Вірменії та Узбекистану. Найбільше іноземці скоїли крадіжок – близько 1 тисячі.

Минулого року 21 особу засудили до довічного ув'язнення. Найбільше – в Донецькій і Хмельницькій областях, а в столиці – лише одну.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України затримали жителя Києва за підозрою в організації організованого злочинного угруповання для незаконного відчуження нерухомості.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: