У Нацполіції заявили про початок важливої спецоперації

Читать на русском
Національна поліція України спільно з Державною прикордонною службою та Державною міграційною службою розпочала оперативно-профілактичну операцію «Мігрант».

Національна поліція України спільно з Державною прикордонною службою та Державною міграційною службою розпочала оперативно-профілактичну операцію «Мігрант» із виявлення та видворення іноземців, які своїми діями впливають на криміногенну ситуацію в Україні.

Як повідомляє в суботу 10 лютого департамент комунікації Нацполіції, наказ про проведення операції був підписаний міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим, передає «Слово і Діло».

Перший заступник глави Нацполіції В'ячеслав Аброськін на робочій нараді з оперативними підрозділами зазначив, що метою загальнодержавних профілактичних заходів є виявлення іноземців, які своїми діями впливають на криміногенну ситуацію в країні.

За його словами, оцінка результатів роботи кожного регіону буде проводитися виключно за результатами видворення або припинення злочинів особами, які прибувають в Україну з метою організації протиправної діяльності. Тому, зловмисники повинні бути видворені з країни, навіть якщо вони не беруть безпосередньої участі у реалізації самого злочину.

Створення «Нацдружин»: що належить до повноважень та чи є небезпекаУ Києві відбулася присяга й марш активістів Національних дружин. Нова вулична армія створена на базі Національного корпусу. Оцінили появу нової організації експерти.

«Це лідери злочинних груп, «злодії в законі». Така категорія громадян має бути під нашим пильним контролем. Необхідно відстежувати їхню діяльність із моменту прибуття на територію країни. Оперативні підрозділи повинні мати інформацію ще на етапі підготовки до вчинення злочину і оперативно затримувати зловмисників», - підкреслив Аброськін.

Він зазначив, що такі заходи сприятимуть зменшенню негативного впливу етнічної злочинності на криміногенну ситуацію в регіоні та в державі в цілому.

Раніше повідомлялося, в Києві на проспекті Глушкова затримали громадянина Грузії, «злодія в законі» на прізвисько «Гега Озургетський». Його вислали з України із забороною в'їзду на три роки.

Нагадаємо також, що СБУ затримала в Києві злочинне угруповання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: