На відновлення Іраку виділять десятки мільярдів доларів

Читать на русском
Держави-донори виділять Іраку кошти у формі кредитів і інвестицій. Але це набагато менше, ніж просив уряд в Багдаді.

Світова спільнота виділить на відновлення Іраку близько 30 млрд доларів у вигляді кредитів і інвестицій.

Такі зобов'язання прийняті на триденної міжнародної конференції країн-донорів в Кувейті, що завершилася в середу, 14 лютого, пише «Слово і Діло».

Трамп пообіцяв велику підтримку іранцямАмериканський президент Дональд Трамп пообіцяв надати підтримку жителям Ірану в належний час.

Найбільші суми виділять Туреччина (5 млрд доларів), США (понад 3 млрд) і країни регіону Перської затоки. Німеччина обіцяла 350 млн євро, Євросоюз - 400 млн євро.

Міністр з питань економічного співробітництва і розвитку ФРН Герд Мюллер розкритикував відсутність справжньої міжнародної солідарності в справі відновлення Іраку.

«Світова спільнота повинна виступити спільно. Ненормально, коли лише 10 країн забезпечують 90% всієї допомоги», - зазначив він.

Відзначається, що загальний обсяг узгодженої допомоги, далекий від того, який сподівався отримати Ірак. Раніше уряд в Багдаді оцінив збитки від війни з ІДІЛ в 46 млрд доларів.

Нагадаємо, голова американського державного департаменту повідомив про ініціативу переглянути угоду з Іраном щодо ядерної зброї.

Як відомо, Німеччина ініціювала переговори з МЗС Ірану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: