Німеччина ініціювала переговори з МЗС Ірану

Читать на русском
Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель збирається провести переговори зі своїм іранським колегою Джавадом Заріфа в зв'язку з акціями протесту в Ірані

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель збирається провести переговори зі своїм іранським колегою Джавадом Заріфа в зв'язку з акціями протесту в Ірані.

Про це Габріель заявив 7 січня о інтерв'ю телеканалу ZDF, пише «Слово і Діло».

Протести в Ірані: чого варто боятися Путіну та в чому урок для УкраїниВ Ірані тривають найпотужніші протести з 2009 року. Сотні заарештованих, є загиблі. Про протести та їхній вплив розповіли експерти.

Переговори з Заріфа відбудуться «по можливості наступного тижня». Про це Габріель домовився з главою дипломатії Євросоюзу Федеріка Могеріні.

Крім цього, глава МЗС ФРН відкинув критику на адресу Берліна, що той не відразу засудив насильство проти протестувальників у Ірані.

«Ми відреагували вчасно», - підкреслив він та додав, що німецький уряд перебуває в тісному контакті з іранським. Габріель запевняє, що перед протестами Німеччина закликала Іран «змінити свою політику в регіоні».

Нагадаємо, у Трампа закликали Іран розблокувати соцмережі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: