У Супрун розповіли, коли Україна позбавиться кору

Читать на русском
Україна зможе позбутися кору за п'ять років за збереження нинішніх темпів вакцинації від хвороби.

Україна зможе позбутися кору за п'ять років за збереження нинішніх темпів вакцинації від хвороби.

Про це сьогодні, 13 лютого, повідомив заступник генерального директора з нагляду за інфекційними хворобами ГУ «Центр громадського здоров'я» МОЗ України Віктор Ляшко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Якщо ми продовжимо вакцинуватися такими темпами, як вакцинуємося протягом кінця другої половини 2017 року-початку 2018 року, протягом найближчих п'яти років ми хворобу взагалі виженемо з території України», – заявив Ляшко.

За його словами, в разі припинення вакцинації наступного підйому захворюваності на кір можна очікувати через п'ять років, у 2022 році.

Зараз у рамках посиленої імунізації від кору були вакциновані 74% дітей, які свого часу пропустили першу вакцинацію, й майже 80% дітей, які не отримали другу дозу вакцини.

Кір в Україні: чому виникли проблеми з вакцинацією та чи варто карати за відмову від щепленьЗа останній рік в Україні захворіли на кір 6784 особи. 86 відсотків із них не були вакциновані. Про проблеми вакцинації та відповідальності за відмову робити щеплення розповіли експерти.

Ляшко зазначив, що найближчим часом на територію України міжнародною організацією UNISEF будуть поставлены 200 тисяч доз вакцини. Поставка ще мільйона доз очікується в квітні. На друге півріччя 2018 року запланована поставка ще мільйона доз.

Раніше в МОЗ повідомили, поставок яких вакцин чекають у лютому.

Відзначимо також, що в Україні рівень вакцинації від кору зріс удвічі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: