Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гриневич пообіцяла, що навесні 2018 року законопроект про загальну середню освіту буде внесено до Ради

11 січня 2018 року міністр освіти та науки Лілія Гриневич пообіцяла, що навесні 2018 року законопроект про загальну середню освіту буде внесено до ВРУ. «Венеційська комісія дала нам рекомендації. Ці рекомендації будуть імплементовані в тексті закону про загальну середню освіту, який буде весною внесений до Верховної Ради України», – заявила Лілія Гриневич (відео:04:40).
Не виконано
Сказано 11 січня 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/UAMON/videos/2013101372049764/
  • https://mon.gov.ua/ua/news/mon-proponuye-dlya-gromadskogo-obgovorennya-proekt-zakonu-ukrayini-pro-povnu-zagalnu-serednyu-osvitu
  • https://mon.gov.ua/ua/news/pedagogichna-internatura-individualni-osvitni-trayektoriyi-novi-doplati-ta-obovyazkova-domedichna-dopomoga-uryad-podav-u-vru-proekt-zakonu-pro-povnu-zagalnu-serednyu-osvitu

Результат

30 квітня 2018 року Міністерство освіти і науки України оприлюднило та винесло на обговорення громадськості проект закону «Про повну загальну середню освіту». Термін подачі зауважень та пропозицій – до 1 червня 2018 року.

Станом на 31 травня 2018 року проект закону про загальну середню освіту перебуває на обговоренні громадськості. З 1 червня у МОН розпочнеться етап аналізу зауважень та пропозицій до законопроекту. Лише після завершення цього етапу, проект закону може бути зареєстрований у Верховній Раді.

Отже, навесні 2018 року законопроект про загальну середню освіту не був зареєстрований у Верховній Раді.

Станом на липень 2018 року законопроект про загальну середню освіту проходить етап аналізу зауважень та пропозицій.

13 березня 2019 року уряд подав у ВРУ проект закону «Про повну загальну середню освіту».