Роковини MH17: у МВС прокоментували можливість заочного суду

Читать на русском
Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк вважає можливим проведення заочного суду щодо винуватців трагедії літака MH17.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк вважає можливим проведення заочного суду щодо винуватців трагедії літака MH17 у липні 2014 року над Донбасом.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Шкіряк зауважив, що немає сумнівів у тому, що наказ щодо збиття «Боїнга» та використання зенітно-ракетної установки «Бук» віддавався з російського Генштабу Збройних сил.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що Росія відповідатиме перед міжнародним судом за збитий БоїнгСказано 12 червня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

За його словами, суд у цій справі дійсно може бути заочним, адже винуватці та замовники трагедії перебувають на території Росії.

«Ми прекрасно розуміємо, що навряд чи Росія видаватиме своїх військовослужбовців. Ба більше, провина за катастрофу МН17 лежить на президенті Путіні, який і є головною причиною того, що відбувається на сході України, й, безумовно, саме за його прямою вказівкою здійснювалася пряма російська агресія проти нашої території. Власне, й доставки російської зброї відбувається за його прямою вказівкою як головнокомандувача ЗС РФ», – наголосив Шкіряк.

Раніше міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп заявила, що винні в авіакатастрофі Малайзійського «Боїнга-777» рейсу МН17 на Донбасі можуть бути засуджені заочно.

Також напередодні річниці трагедії родичі загиблих провели «тихий протест» перед посольством Російської Федерації в Гаазі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: