Слідча група щодо MH17 домагатиметься розслідування катастрофи в МКС – Луценко

Читать на русском
Міжнародна слідча група щодо катастрофи рейсу MH17 спробує довести підслідність справи Міжнародному кримінальному суду в Гаазі.
Юрій Луценко на зустрічі з прокурором МКС Фату БенсудаФото з відкритих джерел

Міжнародна слідча група, що вивчає причини катастрофи Boeing 777 у Донецькій області в 2014 році, звернеться до Міжнародного кримінального суду з тим, щоб він розглянув цей злочин як наслідок державної зради екс-президента України Віктора Януковича й подальшої окупації частини території України.

Про це у вівторок розповів журналістам у Гаазі генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Тут це (катастрофа рейсу МН17 – Ред.) розглядається як військовий злочин і, ймовірно, як злочин проти людяності. Спільна слідча група чотирьох країн, в тому числі й України, буде також наполягати на розгляді цієї справи в Міжнародному кримінальному суді», – зазначив Луценко.

У МЗС відреагували на вихід РФ з угоди про МКСУ Міністерстві закордонних справ України переконані, що Російська Федерація все одно відповість за агресію в Україні.

За словами генпрокурора, слідча група спробує довести, що злочини проти людяності, в тому числі катастрофа малайзійського лайнера, є наслідком окупації Росією частини території України, спровокованої спробами Януковича та його команди утримати владу під час Революції Гідності, зокрема, з його закликом до введення російських військ на територію країни.

«Залучення до відповідальності організаторів усіх цих злочинів перебуває поза нашими можливостями ... Також у Москві ховаються ті, хто віддавав накази, що порушують міжнародні конвенції, в тому числі Женевську конвенцію про правила ведення війни», – заявив Луценко, зазначивши, що українські прокурори вже протягом року регулярно комунікують з офісом прокурора МКС.

Нагадаємо, 16 листопада Росія анонсувала вихід із числа учасників Римського статуту про заснування Міжнародного кримінального суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: