Справа Шепелєва: Матіос відповів на звинувачення екс-нардепа у «викраденні»

Читать на русском
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос прокоментував звинувачення колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, якого заарештували на два місяці.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос вважає звинувачення колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, в тому, що співробітники військової прокуратури причетні до його затримання - абсурдними.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на УП.

«Це абсурдно по визначенню навіть так думати. Військова прокуратура не має і не здійснює функції оперативної служби, прослуховування, розвідки і спецназу. Тому твердження Шепелєва, а, отже, і журналістів, про встановлення його місцезнаходження та подальше утримання військовою прокуратурою точно абсурдні», - сказав Матіос.

«Якщо підозрюваний Шепелєв матиме таку фантазію і бажання розповісти про різні дії політикуму України, і це буде мати ознаки тих чи інших злочинів, ми, як і завжди це робили, розслідуємо і перевіримо все повністю об'єктивно, неупереджено і відповідно до закону, не дивлячись на прізвища і посади», - додав Матіос.

У суді, куди Шепелєва доставили для обрання запобіжного заходу, він розповів журналістам, що невідомі затримали його кілька днів тому. За його словами, вони назвалися працівниками військової прокуратури і вибивали з нього інформацію силою про політиків, зокрема президента і Юлію Тимошенко.

Нагадаємо, Шепелєва звинувачують у замовному вбивстві, розкраданні коштів і державній зраді.

Як повідомлялося, він втік до Угорщини, яка згодом видала його Україні. Однак з України Шепелев втік з-під арешту в лікарні разом з конвоїром в РФ.

Адвокати нардепа повідомили, що готують апеляцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: