Індія має намір заборонити криптовалюту

Читать на русском
Міністр фінансів Індії Арун Джейтлі заявив, що уряд має намір заборонити використання криптовалюти на території країни, а також не визнає її законною.

Міністр фінансів Індії Арун Джейтлі заявив, що уряд має намір заборонити використання криптовалюти на території країни, а також не визнає її законною.

Про це повідомляє CNBS, пише «Слово і Діло».

Біткойн по-українськи: новий криптовалютний офшор для корупціонерів?Криптовалюти – не лише альтернатива всім світовим грошам, але й нові можливості для корупціонерів. Що думають робити з біткойном у світі та як він приживається в Україні – в матеріалі Олександра Радчука.

«Уряд не визнає криптовалюту в якості законного платіжного засобу або монети і вдасться до всіх заходів для усунення використання цих активів при фінансуванні незаконної діяльності або в рамках платіжної системи», - сказав він.

При цьому, як зазначив Джейтлі, влада збирається активно використовувати технологію блокчейн, що дозволяє «добувати» (емітувати) криптовалюту, для розвитку цифрової економіки.

Відзначимо, що криптовалюта - вид цифрової валюти. Її функціонування відбувається децентралізовано в комп'ютерній мережі. Найбільшими майданчиками торгів для різних криптовалюта є BTC-e, Coinbase, Mcxnow, Cryptsy і Vircurex. Великими майданчиками, орієнтованими тільки на Bitcoin, є Bitfinex, BitStamp і BTC China.

Нагадаємо, в Україні знайшли ферми для майнінгу криптовалюти, які спонсували бойовиків.

Раніше в НБУ прокоментували ідею української криптовалюти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: