Нова мерія Одеси: НАБУ обшукало оцінювача будівлі, знайшли докази

Читать на русском
Слідчі Антикорупційного бюро провели обшук у скандальній оцінщиці, яка назвала вартість будівлі Краян – 185 мільйонів гривень.
Майбутня будівля мерії Одеси

У рамках розслідування кримінального провадження за фактами заволодіння державними коштами при покупці за завищеними цінами будівлі збанкрутілого заводу «Краян» для розміщення в ньому мерії Одеси детективи Національного антикорупційного бюро обшукали офіс приватного підприємства «Брокбізнесконсалт», яке займалося оцінкою купленої будівлі.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва тижневої давності, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з постановою, обшук був проведений НАБУ ще рік тому, в результаті чого в директора «Брокбізнесконсалту» Галини Богданової вилучили системний блок і мобільний телефон. Детектив зазначив, що під час огляду зазначених речей була виявлена ​​інформація, яка свідчить про можливу причетність Богданової та інших осіб до скоєння кримінального злочину. НАБУ визнало вилучені предмети речовими доказами.

Своєю чергою адвокат директора «Брокбізнесконсалту» наполягав на знятті арешту із зазначених речей і вказував, що вони є тимчасово вилученим майном. Суд відмовив у знятті арешту.

Нагадаємо, НАБУ перевірить рух коштів на рахунку «Девелопмент Еліт», яке продало будівлю «Краян» Одеській міській раді за 185 мільйонів гривень.

Раніше Генеральна прокуратура допитала депутата Одеської обласної ради Олега Бабенка, якого підозрює в пропозиції хабара детективу НАБУ за закриття справи «Краян».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: