Труханову готуються вручити підозру – ЗМІ

Читать на русском
Місцеві засоби масової інформації повідомляють про готовий проект підозри меру Одеси Геннадію Труханову в краянській справі.
Геннадій Труханов

Міському голові Одеси Геннадію Труханову детективи НАБУ вже склали підозру в справі про купівлю за 185 мільйонів гривень у компанії ТОВ «Девелопмент еліт» двох адміністративних будівель збанкрутілого заводу «Краян» для розміщення в них «Європейської мерії».

Про це місцевому виданню 368.media повідомило джерело в Генеральній прокуратурі України, повідомляє «Слово і Діло».

За даними співрозмовника, підозру склали шістьом особам, які брали участь в угоді. ЗМІ зазначають, що йдеться про віце-мера з питань діяльності виконавчих органів міської ради Павла Вугельмана та директора Департаменту комунальної власності Олексія Спектора. Інших фігурантів джерело поки не назвало.

Труханов, Вугельман і Спектор наразі перебувають у відпустці. За словами співрозмовника, їх немає в Україні. Він також додав, що антикорупційні органи очікують їхнього повернення для здійснення процесуальних дій.

У Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі ситуацію поки не коментують.

Видання відзначає, що секретар міськради Олексій Потапський і директор Департаменту ЖХГ Олександр Козловський також перебувають у відпустці. Крім того, віце-мер Андрій Котляр узяв лікарняний, а ще один віце-мер Олесь Янчук відбув у відрядження.

До того ж у прес-службі Одеської міськради повідомили, що Труханову продовжили відпустку до 11 лютого.

Нагадаємо, директор НАБУ Артем Ситник прокоментував зняття арешту з коштів «Девелопмент еліт», який двічі знімали й поновлювали.

Раніше він також розповів деталі втечі депутата Одеської обласної ради Олега Бабенка, якого підозрюють у пропозиції хабара детективу НАБУ за закриття справи про мерію Одеси та зняття арешту з рахунків «Девелопмент еліт».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: