Затримання агента НАБУ: суд надав ГПУ доступ до даних телефону працівника Бюро

Читать на русском
Слідчі Генпрокуратури подали низку клопотань про доступ до інформації з абонентських номерів працівників Бюро.

Слідчим Генеральної прокуратури України надали доступ до інформації з абонентського номера керівника другого підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро Олександра Кареєва, який брав участь у спецоперації щодо першого заступника голови Державної міграційної служби Діни Пимахової.

Таке рішення ухвалив суддя Печерського районного суду міста Києва понад тиждень тому за результатами розгляду клопотання працівників Генпрокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Також суд надав слідчим ГПУ тимчасовий доступ до інформації з абонентських номерів агентів НАБУ Катерини Сікорської та Сергія Титенкова. Йдеться про вхідні та вихідні з'єднання в період із 1 серпня до 30 листопада 2017 року з телефонів Кареєва та двох агентів, у тому числі про дату, час, тривалість кожного з'єднання, номери, з якими вони відбулися, місцеперебування абонента та SMS-повідомлення з можливістю їх отримання в паперовому та/або електронному вигляді. Згідно з рішенням суду, керівник підрозділу детективів НАБУ мав два мобільні телефони операторів «Київстар» та «Водафон».

Водночас слідчі ГПУ подавали клопотання про накладення арешту на майно, яке було виявлене під час обшуків у Козині Київської області, де проживала агент Катерина, і під час обшуків на квартирі Титенкова. Обидва клопотання не задовольнили.

Також у Генпрокуратурі подали низку клопотань про надання тимчасового доступу до мобільних телефонів інших пов'язаних зі спецоперацією осіб, однак суд відмовив.

Крім того, суд раніше задовольнив клопотання одного з агентів НАБУ про повернення йому вилученого телефону iPhone 6S і наклав арешт на 22,6 тисячі доларів, вилучені під час одного з обшуків ГПУ.

Нагадаємо, Служба безпеки спільно з ГПУ затримала агента НАБУ за підозрою в провокації хабара.

Згодом у ГПУ підтвердили обшуки в «агента Катерини».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: