Кличко розповів про нові станції метро

Читать на русском
Столична влада планує протягом трьох років збудувати й ввести в експлуатацію дві нові станції метрополітену – Проспект Правди та Мостицьку.

Столична влада планує протягом трьох років збудувати й ввести в експлуатацію дві нові станції метрополітену – «Проспект Правди» та «Мостицьку».

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, підбиваючи підсумки роботи міської влади за минулий рік і визначаючи її плани на 2018-й, під час виступу на сесії Київради, пише «Слово і Діло».

Метро на Виноградар: тендер на будівництво оголошенийКП Київський метрополітен в системі держзакупівель ProZorro оголосило тендер на будівництво лінії метро від станції Сирець на житловий масив Виноградар.

За словами мера, серед основних завдань також добудова Подільсько-Воскресенського моста, який є важливою частиною проекту з будівництва метро на Троєщину.

Крім того, в столиці почнуть проект із будівництва пішохідного моста, який з'єднає дві туристичні зоні – Володимирську гірку та Арку дружби народів. У 2018 року міська влада продовжить масштабний ремонт доріг та оновлення столичної інфраструктури.

«Зокрема, навесні почнеться реконструкція Шулявського шляхопроводу, який має стати сучасною й зручною транспортною розв'язкою. Будемо надалі оновлювати й рухомий склад громадського транспорту, продовжимо втілювати важливі для міста інфраструктурні проекти. Протягом трьох років ми плануємо збудувати й ввести в експлуатацію дві нові станції метро на Виноградар», – зазначив Кличко.

Завдяки збільшенню дохідної частини бюджету в 2018 році до 49,1 мільярда гривень у кошторисі столиці заплановані суттєві витрати на медицину, освіту та соціальний захист. Так, за словами Кличка, педагоги цього року отримають 14,2 мільярда гривень.

«Цьогоріч ми також плануємо відкрити 8 дитячих садків – нових і повністю реконструйованих, а також нові спортивні майданчики й шкільні стадіони», – підкреслив мер столиці.

Також, за словами Кличка, столиця готується провести фінал Ліги чемпіонів УЄФА. Він відбудеться в Києві наприкінці травня. «До цієї події в столиці будуть облаштовані 60 нових футбольних майданчиків. Переважно у школах. 50 відсотків коштів на це виділяє Мінрегіонбуд, а половину – місто», – зазначив Кличко.

Нагадаємо, Україна має намір позичити в Китаю 7 мільярдів доларів для реалізації інфраструктурних та інших проектів.

Також про будівництво метро в Харкові розповів Кернес.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: