Олена Бондаренко дала інтерв'ю Гордону: реакція соцмереж

Читать на русском

Екс-нардеп від Партії регіонів Олена Бондаренко дала інтерв'ю Дмитру Гордону. Що про це думають у соцмережах – у матеріалі Слова і Діла.

У неділю колишній народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко дала інтерв'ю Дмитру Гордону на телеканалі «112 Україна».

Під час бесіди з журналістом Бондаренко зробила низку скандальних заяв. Так, за словами екс-нардепа, на Донбасі на боці українських військових воюють найманці з Польщі, Норвегії, Америки, Британії та Швеції. «Для мене Росія не ворог. Те, що відбувається в Росії щодо українців, говорить про те, що вони до нас ставляться із симпатією», – заявила Бондаренко.

Крім того, екс-нардеп заявила, що конфлікт на Донбасі – це «громадянська війна»: «Вам брешуть, що це війна з Росією, вам брешуть щодо ворогів України та друзів України».

«Слово і Діло» вирішило з'ясувати, що з приводу інтерв'ю думають українці.

Політичний оглядач Олексій Мінаков був обурений появою Бондаренко на телеканалі в дні річниці Революції Гідності.

«Свобода слова свободою слова. Але тенденція з частим наданням телевізійного майданчика реваншистам та антиукраїнським діячам, якими б жорсткими або не жорсткими були з ними розмови, – дуже небезпечна. На жаль, не всі журналісти це розуміють», – написав Мінаков.

«Ви також починаєте звикати до появи інтерв'ю з реваншистами на нашому ТБ? Лєнка Бондаренко в Гордона, Портнов у Влащенко ... Хто там наступний у черзі на інтерв'ю, чия думка так важлива для українського телеглядача, – Медведчук, Азаров чи, може, сам «легітимний»?», – написав волонтер Сергій Цигіпа.

При цьому екс-міністр юстиції України Олена Лукаш і колишній народний депутат Олександр Онищенко підтримали Бондаренко.

«Після Бондаренко в Гордона на 112 від завтра всі депутати коаліції дружно не ходять на канал, як я розумію?», – написав Олексій Кучеренко.

Журналіст Олег Шинкаренко вважає, що будь-яка людина має право висловлюватися в ЗМІ: «Що б людина не зробила, вона має право висловлюватися в ЗМІ. Інша річ, що не можна їй давати просто так висловлюватися, бо медіа – це не рекламний майданчик. Треба ставити такі запитання, які б показували суть цієї людини, а якщо ця людина бреше, журналіст має їй на це вказати».

«Насправді, даремно ви обурюєтеся інтерв'ю Бондаренко Гордону. Хочемо – не хочемо, але це і є свобода слова – коли право голосу має кожен, треба звикати», – написав Сергій Іванов.

Нагадаємо, екс-міністр екології Микола Злочевський повернувся в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: