Київрада затвердила велоконцепцію

Читать на русском
Київська міська рада затвердила Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури в столиці. Документ передбачає створення 240 кілометрів веломаршрутів у найближчі роки.

Київська міська рада затвердила Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури в столиці.

За прийняття такого рішення на засіданні 8 лютого проголосували 96 депутатів, повідомляє прес-служба міськради, пише «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв у травні відкрити перехоплюючий велопаркінг на метро «Лівобережна»Сказано 28 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

За словами координатора Асоціації велосипедистів Києва та радника мера столиці з питань розвитку велоінфраструктури Ксенії Семенової, концепція містить всю необхідну інформацію для створення велосипедної інфраструктури в Києві.

«Також документ дає рекомендації щодо вдосконалення нормативно-правового поля. Загалом, мета Концепції - розвиток і популяризація велосипедного руху, а також збільшення частки велотранспорту в столиці до 5%», - сказала Семенова.

Вона підкреслила, велосипед не створює ніякого навантаження на навколишнє середовище: не забруднює повітря шкідливими викидами і не створює шуму, що робить вулиці міста чистішими і тихішими.

Спорт і місто: мери яких обласних центрів справді дбають про розвиток фізичної культуриБудувати спортмайданчики, велодоріжки й стадіони – такі обіцянки є чи не у кожного міського голови. Розповідаємо, що обіцяють мери для розвитку спорту.

Документ передбачає створення 240 кілометрів веломаршрутів у найближчі роки і більше 1000 кілометрів транспортних, рекреаційних та приміських шляхів для користувачів велотранспорту.

У Концепції представлена ​​загальна схема веломаршрутів Києва, а також план-схема черговості їхнього створення. Втілити її в життя планують до 2025 року.

«Рішення Концепції будуть враховані при розробці матеріалів Генплану розвитку Києва, комплексної схеми транспорту, детальних планів територій та іншої планувальної документації», - пояснили в Київраді.

Раніше повідомлялося, що мер Києва пересів з велосипеда на мотоцикл.

Нагадаємо також, що в Києві велосипедистам дозволили їздити по смугах громадського транспорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: