У Києві велосипедистам дозволили їздити смугами громадського транспорту

Читать на русском
В рамках експерименту на деяких вулицях зі смугами для громадського транспорту офіційно дозволили проїзд велосипедів.

Комунальна корпорація «Київавтодор» запропонувала велосипедистам експеримент - користуватися смугами для громадського транспорту.

Про це повідомляє у Facebook прес-служба «Київавтодору», передає «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко запевнив, що незабаром вулиці столиці поліція патрулюватиме на велосипедахСказано 28 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Для цього передбачені спеціальні дорожні знаки, які вказують на таку можливість. На додаток до знаків і табличок, наноситься піктограма велосипеда прямо на дорожнє покриття», - йдеться в повідомленні.

Комунальники пояснюють, що громадський транспорт по Києву рухається з середньою швидкістю 20 км/год., тому ділити з ним смугу менш ризиковано, ніж їхати на велосипеді в потоці автомобілів, середня швидкість яких становить близько 60 км/год.

Облаштування велосипедних доріжок по виділеній для громадського транспорту смузі вже погоджено на бульварі Дружби Народів, проспекті Валерія Лобановського, Чоколівському бульварі, вул. Вадима Гетьмана, вул. Олександра Довженка, вул. Олени Теліги, проспекті Степана Бандери, Московському мості, проспекті Генерала Ватутіна, бульварі Перова, проспекті Визволителів, вул. Будівельників та проспекті Миру.

Раніше повідомлялось, що у Кривому Розі запрацювал поліцейський велосипедний патруль.

Нагадаємо, що в Києві побудують перехоплюючі велосипедні парковки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: