Електромобіль Маска залишив орбіту Землі – відео

Читать на русском
Електромобіль Tesla Roadster, який був запущений в космос під час тестового запуску найпотужнішою ракети Falcon Heavy покинув орбіту Землі і рухається до Поясу астероїдів

Електромобіль Tesla Roadster, який був запущений в космос під час тестового запуску найпотужнішою ракети Falcon Heavy покинув орбіту Землі і рухається до Поясу астероїдів.

Як пише «Слово і Дело», про це глава компанії Space X Ілон Маск написав в Twitter.

США мають намір відмовитися від МКСМКС перетягує бюджет, який США планують витратити на місячну програму, освоєння далекого космосу і американську астронавтику в цілому.

«Третє загоряння успішне. Перевершив орбіту Марса і продовжив рух до поясу астероідов », - написав Маск.

Як відомо, це був тестовий запуск з метою випробування першої ракети здатної доставити людей на Марс.

Live Views of StarmanSpaceX

Під час випробування на еліптичну орбіту, що простягає від Сонця до Марса, був відправлений особистий автомобіль Ілона Маска Tesla Roadster з манекеном за кермом. У ньому встановлено кілька камер спостереження.

Запуск відбувся зі стартового майданчика 39A космічного центру Кеннеді у Флориді. Саме з цього майданчика стартували ракети Saturn V і несли астронавтів на Місяць.

Нагадаємо, раніше харківський бабак передбачив життя на Марсі.

Також стало відомо, що засновник компаній Tesla і SpaceX планує налагодити виробництво безпечних вогнеметів нового покоління.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: