Розбився центральний прискорювач ракети Falcon Heavy

Читать на русском
Третій блок першого ступеня ракети-носія Falcon Heavy не зміг приземлитися на плавучій платформі в Атлантичному океані й розбився.

Третій блок першого ступеня ракети-носія Falcon Heavy не зміг приземлитися на плавучій платформі в Атлантичному океані й розбився.

Про це на прес-конференції повідомив голова компанії SpaceX Ілон Маск, передає The Verge, пише «Слово і Діло».

День космонавтики: внесок України в підкорення космосуДо Дня космонавтики «Слово і Діло» підготувало інфографіку про участь України і українців у підкоренні космосу.

Відзначається, що два бічні прискорювачі першого ступеня успішно приземлилися на посадочні платформи. При цьому третій блок першого ступеня не зміг приземлитися на плавучій платформі. Він впав у воду Атлантичного океану зі швидкістю 480 км/год неподалік від платформи. Причина в тому, що з трьох двигунів, необхідних для посадки на плавучу платформу, був запущений лише один.

За словами Маска, в цьому зв'язку проводиться перевірка, однак, за попередньою версією, причиною стала нестача пального.

Нагадаємо, у вівторок, 6 лютого, американська космічна компанія SpaceX успішно здійснила перший запуск ракети-носія Falcon Heavy з космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида.

На еліптичну орбіту, яка простягається від Сонця до Марса, відправили особистий автомобіль голови SpaceX Ілона Маска, червоний Tesla Roadster з манекеном в скафандрі на водійському сидінні.

Раніше Ілон Маск почав продавати вогнемети для захисту від зомбі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: