Трамп готує директиву щодо польотів на Марс (доповнено)

Читать на русском
Американські астронавти в майбутньому відправляться в «пілотовані польоти на Місяць і назад, а в кінцевому підсумку відправляться на Марс».

Американські астронавти в майбутньому відправляться в «пілотовані польоти на Місяць і назад, а в кінцевому підсумку відправляться на Марс».

Про такі плани влади США розповів прес-секретар Білого дому Хогана Джідлі, передає «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко має намір підвищити науково-технологічний рівень Житомира в галузі космонавтикиСказано 12 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як зазначається, 11 грудня президент США Дональд Трамп готується підписати «Директиву № 1 з космічної політики».

«Він змінить політику нашої країни в галузі космічних польотів і допоможе США стати рушійною силою космічної індустрії», - додали в Білому домі.

Національному управлінню з аеронавтики і дослідженню космічного простору США (NASA) буде доручено «провести інноваційну програму освоєння космосу».

За інформацією Spacenews, дата підписання нової директиви співпаде з ювілеєм пілотованої місії американського космічного корабля «Аполлон-17» на поверхню Місяця - висадка на супутник Землі сталася 11 грудня 1972 року.

Стало відомо, коли в космос вирушать ракети, створені за участю УкраїниНа листопад 2017 року запланований запуск у космос трьох ракет Вега, Антарес і Зеніт, створених за участю України.

Нагадаємо, в березні 2017 року Трамп підписав законопроект про фінансування космічних досліджень NASA, який дозволить виділити на ці цілі $ 19,5 млрд, зокрема для освоєння Марса.

Як повідомлялося, КНР має намір відправити космічні дослідницькі місії для вивчення Марса і Юпітера до 2020 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: