США провели масштабну розвідку над Чорним морем

Читать на русском
Два американських військових літака з авіабази Сігонелла на Сицилії в понеділок, 5 лютого, здійснили багатогодинні розвідувальні польоти.

Два американських військових літака з авіабази Сігонелла на Сицилії в понеділок, 5 лютого, здійснили багатогодинні розвідувальні польоти біля узбережжя анексованого Криму і Краснодарського краю.

Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на західні авіаційні ресурси, пише «Слово і Діло».

«Кремлівська доповідь»: які цілі у США та яким може бути фінал для ПутінаУ США оприлюднили доповідь про можливість запровадження нових санкцій проти російських олігархів і близького оточення Путіна. Навіщо це США та якими будуть наслідки для РФ, пояснили експерти.

За їхніми відомостями, морський розвідник ВМС США P-8A Poseidon із бортовим номером 169 011 вранці здійснював політ поблизу Новоросійська, тривалий час курсуючи уздовж російського узбережжя від Керченської протоки до Геленджика. При наближенні до російського морського кордону він знижувався до висоти 7,5 тис. метрів.

Слідом за цим, морський розвідник зробив декілька польотів уздовж південного узбережжя Криму, а потім, ставши в коло, курсував поблизу Севастополя. Після цього він також пролетів поблизу західного узбережжя півострова, окупованого російськими військами.

Також після полудня до південно-західного узбережжя Криму наблизився стратегічний безпілотник ВПС США RQ-4B Global Hawk із бортовим номером 11-2048. Раніше він вже здійснив чотиригодинну розвідку вздовж лінії розмежування в Донбасі. Маршрут його польоту до узбережжя Криму в район Севастополя пролягав з українського повітряного простору над Миколаївською областю. RQ-4B протягом декількох годин здійснював прольоти вздовж західного і південного узбережжя Криму, а також Краснодарського краю аж до Сочі.

Раніше літак США провів розвідку біля Севастополя.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: