Біля Криму провів розвідку літак США

Читать на русском
Poseidon пролетів вздовж всього південного узбережжя півострова. Внаслідок чого наблизився до Севастополя на відстань приблизно 40 кілометрів.

Патрульний протичовновий літак ВМС США P-8A Poseidon зробив багатогодинний розвідувальний політ біля узбережжя анексованого Криму, а також Краснодарського краю РФ.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє Интерфакс з посиланням на західні авіаційні ресурси.

«Морський розвідник з бортовим номером 168 432 і позивним PS156, що вилетів з авіабази Сігонелла на Сицилії, спочатку зробив підліт до узбережжя Краснодарського краю і курсував в районі Новоросійська і Анапи», - йдеться в повідомленні.

Потім, пролетівши в зворотному напрямку вздовж всього південного узбережжя Криму, американський морський розвідник тривалий час кружляв на захід від Севастополя, часом наближаючись до нього на відстань приблизно 40 км. Після чого він продовжив політ над акваторією Чорного моря поблизу західного краю півострова.

При цьому при польоті поблизу узбережжя Poseidon знижувався до восьми тисяч метрів.

З початку року це вже, щонайменше, шостий політ американських розвідувальних літаків поблизу російських кордонів на Чорному морі.

Як повідомлялося, 7 січня важкий безпілотник Global Hawk і Poseidon ВМС США кілька годин курсували уздовж всього узбережжя Криму на Чорному морі.

Нагадаємо, у зоні проведення АТО військовослужбовці підрозділу протиповітряної оборони збили безпілотник російського виробництва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: