Британська розвідка зробила заяву щодо авіакатастрофи MH17

Читать на русском
Росія намагається за допомогою пропаганди переконати всіх, що вона не збивала літак, впевнені в MI6.

Британська розвідка MI6 вважає, що ракетна установка, з якої збили малайзійський літак рейсу MH17 в небі над Донбасом, вироблена в Росії.

Про це йдеться в щорічній доповіді комітету з розвідки і безпеки парламенту Великобританії, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«Росія веде інформаційну війну в масовому масштабі. Один з ранніх прикладів - дуже інтенсивна, багатоканальна спроба пропаганди, щоб переконати світ у тому, що Росія не несе відповідальності за збиття літака MH17 (абсолютна неправда: ми знаємо, і не маємо жодного сумніву, що російські військові надали і згодом вивезли назад ракетну пускову установку)», - йдеться в звіті.

У лютому Bellingcat назвав організатора перевезення Бука. Стверджувалося, що це відставний російський генерал-майор Сергій Дубинський, раніше відомий як боєць ДНР Похмурий.

Сам Хмурий заперечує причетність до перевезення Бука. Про це після публікації Bellingcat писала Російська Служба-Бі-бі-сі, яка написала йому на електронну пошту.

У березні Bellingcat опублікувала нову доповідь про роль Хмурого в катастрофі MH17.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав закон про продовження до 1 серпня 2018 року дії угоди про міжнародну місію захисту розслідування катастрофи рейса МН17.

А головним фігурантом справи про авіакатастрофу MH17 в небі над Донбасом у 2014 році є генерал-полковник Микола Ткачов з позивним Дельфін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: