Чеські політики відвідали Волгоград, а не Крим (виправлено)

Читать на русском
Анексований Росією Крим із власної приватної ініціативи відвідав депутат Сенату Чехії Ярослав Доубрава, якому заборонений в'їзд в Україну, та ще низка чеських діячів.

Анексований Росією Крим із власної «приватної ініціативи» відвідав депутат Сенату Чехії Ярослав Доубрава, якому заборонений в'їзд в Україну, та ще низка чеських діячів.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», пише «Слово і Діло».

Вибори президента РФ: чи можливий бойкот і хто представляє основний електорат ПутінаВибори президента Російської Федерації пройдуть 18 березня 2018 року. Країною вже прокотилася хвиля мітингів із закликом проігнорувати вибори. Чи можлива неявка виборців, розбирались експерти.

Відзначається, що на днях делегація чеських політиків повернулася з анексованого Криму, де, за повідомленнями чеських ЗМІ, вони провели зустрічі з російськими військовими й фотографувалися з прапором Росії.

Прес-секретар Сенату Єва Давидова заявила, що про ініціативу депутатів у парламенті не знали.

«Ми не були ані до, ані після того поінформовані про цю подію. Вважаємо цю поїздку його приватною ініціативою або дією, про яку на цій підставі не можемо говорити або як завгодно коментувати», – заявила Давидова.

Прес-секретар Сенату зазначила, що хоча інформація про цю поїздку «може бути для деяких, наприклад, і для сенаторів, тривожною, канцелярія Сенату не отримала жодної інформації чи прохання від пана сенатора Доубрави про те, щоб цей візит став офіційним відрядженням Сенату або цього сенатора».

Пізніше стало відомо, що фотографії сенатора в оточенні російських військових, які оприлюднив днями у фейсбуці проросійський активіст Жарко Йованович із підписом «Візит до Криму (смайлик)», виявилися зробленими у Волгограді в Росії.

Там група чеських діячів, серед них і Доубрава, брала участь у святкуванні на початку лютого річниці закінчення Сталінградської битви 1942–43 років.

Раніше повідомлялося, що США провели масштабну розвідку над Чорним морем.

Нагадаємо також, кандидат у президенти Росії Ксенія Собчак заявила, що має намір відвідувати Крим з дозволу української влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: