На Одещині створили комісію з боротьби з аграрним рейдерством

Читать на русском
Протидіяти спробам незаконного захоплення врожаю буде спецкомісія з подачі Одеської обласної державної адміністрації.

Одеська обласна державна адміністрація створила комісію, яка буде протидіяти спробам незаконного захоплення врожаю.

Про це повідомила прес-служба Облдержадміністрації, передає «Слово і Діло».

Очолив комісію перший заступник голови обласної адміністрації Олександр Терещук. Окрім нього до комісії увійшли представники правоохоронних органів, територіального управління юстиції та інших органів.

Створення такої структури викликане регулярними випадками відібрання урожаю у фермерів.

У НАБУ розповіли про нову форму масового рейдерстваГолова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив про нову форму рейдерства, яка виражається у втручанні до реєстрів нерухомості з метою незаконного заволодіння власністю.

Подібні інциденти зафіксовані в Болградському, Ананьївському, Тарутинському районах області, за низкою фактів розпочато кримінальні провадження.

«Наша позиція жорстка: той, хто посіяв, той і повинен зібрати урожай. Всі інші бачення повинні розглядатися тільки в судовому порядку», — заявив Терещук.

Також в області створено три мобільні групи, які будуть виїжджати на місця в разі виникнення конфліктів.

Зазначимо, за інформацією міністерства юстиції, в 2017 році в Україні кількість скарг на рейдерство зменшилася в десятки разів.

Водночас Націполіція затримала 42 невідомі озброєні особи на спробі вчинити рейдерське захоплення фермерського господарства у Вінницькій області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: