Підготовка до ЗНО: в Україні стартували безкоштовні курси

Читать на русском
У понеділок, 5 лютого відбулася презентація платформи з безкоштовними підготовчими курсами з восьми шкільних предметів.

У понеділок, 5 лютого відбулася презентація платформи з безкоштовними підготовчими курсами з восьми шкільних предметів.

В Україні запустили онлайн-платформу для підготовки до ЗНО «BeSmart», яка дозволяє прослухати безкоштовні курси і пройти тести з математики, української мови та літератури, історії України, фізики, хімії, географії та англійської мови, повідомляє прес-служба МОН, пише «Слово і Діло».

Коментуючи новацію, міністр освіти Лілія Гриневич зазначила, що такі курси будуть особливо корисні для учнів, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях України і не мають можливості підготуватися до вступу в український вуз.

«Сьогодні масові онлайн-курси набувають особливої ​​популярності. І не тому, що це просто модно, а тому, що ці технології допомагають відповісти на значні виклики - створення інтерактивних і цікавих матеріалів для дітей, забезпечення доступу до якісної освіти, надання можливостей для навчання протягом життя. Всі ці виклики є особливо важливими і для України. Сучасним дітям нудно в нинішній українській школі, є молодь на непідконтрольних територіях, яка взагалі не має доступу до української освіти, і діти в сільських школах, де якість освіти нижче, ніж у місті», - зазначила Гриневич.

Апробація курсів інтернет-платформи «BeSmart» відбувалася протягом квітня-червня 2017 року в Одеській області. Загалом матеріалами курсів скористалися близько 8 тисяч учнів із майже 500 шкіл області. Підсумком апробації став той факт, що в загальному рейтингу областей України за результатами ЗНО Одеська область в окремих предметах підняла свої позиції на 5-7 місць і вийшла в ТОП-3 областей з найкращою динамікою росту.

Раніше в МОН розповіли, навіщо абітурієнтам потрібна ID-карта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: