Проект «Стіна»: НАБУ отримало доступ до деяких документів

Читать на русском
Один із райсудів столиці не дозволив слідчим Антикорупційного бюро примусово взяти зразок підпису фігуранта справи проекту Стіна.
Солом'янський райсуд Києва

У рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливого розкрадання коштів при реалізації проекту «Стіна» детективам Національного антикорупційного бюро не дозволили примусово взяти зразок почерку і підпису одного з фігурантів.

Таке рішення прийняв суддя Солом'янського районного суду міста Києва понад тиждень тому за результатами розгляду клопотання працівника Бюро, повідомляє «Слово і Діло».

На думку суду, до компетенції слідчого судді віднесено розгляд питань про відібрання зразків для експертного дослідження по конкретним речей і документів, а також примусового відбирання біологічних зразків в обличчя, проте експериментальні зразки почерку до зазначених об'єктів (біологічних зразків) не належать. Суддя відмовив детективам НАБУ.

Також працівники Бюро подали клопотання про тимчасовий доступ до документів субпідрядника в справі проекту «Стіна» та інформації по рахунках у ПриватБанку одного з фігурантів розслідування. Цього разу суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, чиновник Державної прикордонної служби залишився без запобіжного заходу у зазначеному провадженні.

Раніше суд заарештував майно фігурантів справи проекту «Стіна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: