Поставки Javelin в Україну: що відомо за підсумками розмови з головою Пентагону

Читать на русском
Міністр оборони Степан Полторак зустрівся з главою Пентагону Джеймсом Меттісом. На переговорах обговорили поставки летального зброї в Україну.

Міністр оборони України провів переговори з головою Пентагону Джеймсом Меттісом в Вашингтоні щодо постачання Javelin в Україну. За підсумками розмови, Степан Полторак заявив, що США передадуть Україні летальні озброєння «своєчасно і дуже продумано».

Про це повідомляє Голос Америки, передає «Слово і Діло».

«Ми сьогодні про це говорили. Ми обговорювали механізм передачі протитанкових засобів. Ми говорили і про інші питання, пов'язані з підготовкою особового складу і порядок передачі. Я думаю, що рішення про передачу Джевелінів в Україну буде прийнято дуже своєчасно і дуже правильно», - відповів Полторак на питання про терміни поставок зброї.

Він додав, що не так важливі терміни, скільки сам факт передачі озброєння.

Полторак зазначив, що для України це сигнал, що вона не залишилася один на один з РФ.

«Це сигнал самій Росії, що нас підтримує весь світ», - сказав він.\

Військові навчання-2018: де братимуть участь Збройні сили УкраїниУкраїна в 2018 році значно збільшить кількість військових навчань за участю Збройних сил. Тільки на території нашої країни пройдуть 6 багатонаціональних маневрів, ще 17 – на території інших країн.

«Я думаю, що рішення про передачу, часовий графік передачі, він не буде грати надзвичайно важливу роль, ми працюємо над тим, щоб максимально ефективно механізм передачі був здійснений зі Сполучених Штатів в Україні», - повідомив Полторак.

За його словами, з Меттісом обговорили механізм передачі зброї, як він буде розвиватися, і досягли повного розуміння.

23 грудня 2017 року Держдепі повідомили, що нададуть Україні «посилені оборонні можливості».

Також повідомлялося, що поставки будуть абсолютно безкоштовні.

Раніше, ми писали, що одним з головних лобістів позитивного вирішення питання про отримання Україною американських протитанкових ракетних комплексів Javelin став радник Полторака.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: