У мерії пояснили, навіщо Києву цирк

Читать на русском
Гостинний двір, Національний цирк і ще два об'єкти можуть прийняти на баланс Києва. Центральні органи виконавчої влади не мають фінансових ресурсів щоб врятувати зазначені будівлі.

Гостинний двір, Національний цирк та ще два об’єкти можуть прийняти на баланс Києва.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА.

Як повідомили у прес-службі КМДА, на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення «Про надання згоди на безоплатне прийняття до комунальної власності територіальної громади міста Києва будівель, цілісних майнових комплексів закладів культури, фізичної культури та спорту».

В Україні приватизують держцирки і кіностудію ДовженкаМіністерство економічного розвитку і торгівлі України анонсувало приватизацію всіх пов'язаних з цирковою діяльністю державних підприємств.

Відповідно до рішення, «Гостинний двір» та «Будинок Сікорського» – визначні пам’ятки архітектури столиці – можуть перейти на баланс міста. У мерії пояснюють: центральні органи виконавчої влади, які є балансоутримувачами, не мають фінансових ресурсів аби врятувати зазначені будівлі. Протягом значного періоду перлини київської архітектури перебувають в аварійному стані та потребують негайного проведення першочергових протиаварійних робіт з подальшою реставрацією.

Крім того, за даними прес-служби, міська влада проситиме передати до комунальної власності ще два об’єкти: «Національний цирк України» та «Палац спорту».

Відповідне рішення підтримали 86 депутатів, тож тепер Київрада звернеться до Кабміну та Фонду держмайна з відповідним клопотанням.

Нагадаємо, новорічні святкування на Софійській площі обійдуться Києву в 150 тисяч гривень. Загалом же на свята виділять 4,5 мільйони гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: