Українська криптовалюта: якою вона буде

Читать на русском
НБУ опрацьовує питання доцільності випуску власної криптовалюта. Також в Україні визначать порядок функціонування ринку криптовалюти та її оподаткування.

Національний координаційний центр кібербезпеки доручив створити робочу групу, яка повинна визначити порядок функціонування ринку криптовалюти, її оподаткування, а НБУ опрацьовує питання доцільності випуску власної криптовалюти.

Як інформує «Слово і Діло», про це йшла мова на засіданні Національного координаційного центру кібербезпеки під головуванням секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Чим запам'ятається 2017-й. Головні події року, що минає, в світіСлово і Діло зібрало воєдине всі ключові події, якими запам'ятається рік, що минає. Детальніше - на інфографіці.

До робочої групи мають увійти представники НБУ, Міністерства фінансів, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, СБУ, Нацполіціі, Державної служби фінансового моніторингу, Державної фіскальної служби і Державної служби спецзв'язку та захисту інформації.

Група повинна розробити нормативно-правові пропозиції щодо регулювання цього питання, визначити державного регулятора і порядок функціонування ринку криптовалют.

Крім того, група повинна визначити порядок оподаткування доходів від здійснення криптовалютних операцій відповідно до вимог законодавства України.

Нацбанк опрацьовує питання доцільності випуску власної криптовалют.

Крім того, доручено розробити механізм забезпечення доступу правоохоронних органів до даних криптовалютних бірж із зобов'язанням зазначених суб'єктів зберігати інформацію про всі транзакції протягом терміну, встановленого законодавством для фінансових організацій, і розкриття інформації про клієнта по мотивованому запиту.

Розробка і впровадження всіх цих заходів буде передбачати також розвиток міжнародного співробітництва щодо запровадження комплексного регулювання обігу криптовалют і уникнути криміналізацію цього сегмента.

Нагадаємо, криптовалюта почала поточний рік раніше будь-яких інших фінансових ринків і зовсім в різних напрямках.

Раніше в світі з'явилися перші біткойнові мільярдери.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: