Суд зобов’язав Пинзеника спростувати неправду

Читать на русском

Павло Пинзеник зобов'язаний публічно спростувати недостовірну інформацію про Центр протидії корупції.

Нардеп від «Народного фронту» Павло Пинзеник зобов'язаний публічно спростувати недостовірну інформацію про Центр протидії корупції, озвучену ним на брифінгу 23 травня 2017 року.

Таке рішення виніс Апеляційний суд 30 січня, повідомляє ЦПК у Twitter, пише «Слово і Діло».

«Депутату Пинзенику доведеться не лише публічно спростувати брехню про ЦПК, а й сплатити судовий збір у розмірі 16 тисяч гривень. А ще ми очікуємо закриття кримінального провадження проти нас, яке якраз і порушили на основі заяв нардепа», – йдеться в повідомленні ЦПК.

Згідно з рішенням суду, заяви Пинзеника про відмивання коштів членами ЦПК, визнані «недостовірними й такими, що порочать ділову репутацію організації», а також такими, що порочать честь і гідність Віталія Шабуніна як керівника ГО «Центр протидії корупції», Олександри Устинової та Дарини Каленюк.

«Зобов'язати Пинзеника Павла протягом одного місяця з дня набуття чинності рішенням суду спростувати недостовірну інформацію шляхом оголошення в ефірі парламентського телеканалу «Рада» у програмі «Брифінги» резолютивної частини рішення суду», – йдеться в тексті постанови суду.

Як відомо, 23 травня 2017 року народний депутат від «Народного фронту» Павло Пинзеник заявив, що проситиме перевірити діяльність ГО «Центр протидії корупції» щодо відмивання коштів. У ЦПК заявили, що судитимуться з нардепом.

Пинзеник обґрунтовував своє звинувачення матеріалами розслідування, яке, за його словами, провело громадське об'єднання «Національний інтерес України». Він також хотів, щоб ЦПК позбавили статусу неприбуткової організації.

Молодість чи досвід? Аналітики порівняли відповідальність нових і старих депутатів РадиЩо довше політик перебуває в парламенті, то гірше він виконує обіцянки. Приблизно такого висновку дійшли аналітики «Слова і Діла», порівнюючи те, як працюють нардепи, для яких восьме скликання Ради є першим, і ті, хто був біля витоків українського парламентаризму.

При цьому сторінка Facebook голови «Національного інтересу України» Василя Апасова свідчила, що сайт цієї організації був створений лише за день до виступу Пинзеника – 22 травня. Крім того, журналісти з'ясували, що «Національний інтерес України» має зв'язок із БПП.

Нагадаємо, раніше НАБУ отримало доступ до деяких документів у справі Мосійчука.

За даними «Слова і Діла», в нардепа від «Народного фронту» Павла Пинзеника 18 обіцянок. З них виконані 10.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: