У Києві пройшов марш активістів «Національних дружин»: реакція соцмереж

Читать на русском

У Києві відбувся марш Національних дружин. Активісти заявили, що боротимуться з наркопритонами й патрулюватимуть вулиці. Що про це думають українці – в матеріалі Слова і Діла.
«Національні дружини»

У неділю в Києві відбулася присяга й марш активістів «Національних дружин» (представники «Національного корпусу»). За словами лідера «Нацкорпусу» Андрія Білецького, активісти щодня «виходять на патрулювання вулиць міст України та борються з наркоторгівлею й алкогольним геноцидом українського народу».

Представник партії Роман Чернишов розповів, що «дружинники» діють в Україні вже рік, однак присягу склали вперше. «Фактично, це частина азовського руху. Це добровільне об'єднання з підтримання порядку на вулицях, патрулювання вулиць, протидії алко- та наркопритонам і взагалі для допомоги там, де державні органи або не можуть, або не хочуть допомагати українському суспільству», – додав він.

«Слово і Діло» вирішило розібратися, що українці думають про «Національні дружини».

«Сьогоднішня презентація «Національної дружини» говорить про те, що боротьба за владу загострюється! Це не «Варта» Киви, це набагато серйозніше! Зброю іноді називають «аргумент». «Національні дружини» – це аргумент у руках Авакова. Це на сьогодні, але завтра, відповідно до зміни ситуації в державі або на фронті, все може змінитися!», –вважає лідер УНА-УНСО Ігор Мазур.

«Національні дружини» – ненормально в нормальній державі. Але в нашій державі – нормально. Краще вони будуть офіційними й нестимуть відповідальність, ніж зграя тітушкових груп від наших чиновників», – вважає Олександр Мариковський.

«Щойно повз пройшла колона «національних дружинників». У супроводі трьох машин поліції. Дивно, що люди, які обіцяють «наведення українського порядку силою» потребують захисту», – прокоментував марш Ярослав Лодигін.

Політолог Петро Олещук висловив свою думку, чому увагу українських засобів масової інформації привернув марш «дружинників». «Цілий день читаю про «національні дружини». Які, власне, ще нічого не зробили. Очевидно, що для уваги вітчизняних ЗМІ та опініонмейкерів доситатньо двох елементів: камуфляж і слово «національний» у назві», – написав він.

Деякі побачили в «дружинниках» аналогії зі штурмовими загонами нацистської партії Німеччини. «Щось мені ці «Національні дружини» дуже нагадують штурмові загони нацистської партії Німеччини 1920 року, навіть логотип, перероблений із нашого герба, нагадує логотип штурмових загонів. Порівняйте на скрині. Добре, хоч форма не коричневого кольору», – написав Роман Стирський.

«Із заявами можна відразу до них, а не до поліції? Ні? Тоді про яке наведення порядку йдеться?», – написала журналістка Ольга Лень.

Нагадаємо, народний депутат Андрій Білецький не виконав обіцянку про те, що «Національний корпус» влаштує мітинг під Адміністрацією президента з вимогою підписати закон про амністію для засуджених учасників АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: