У Каталонії мітингувальники прорвали поліцейський кордон біля будівлі парламенту

Читать на русском
У Каталонії кілька сотень мітингувальників прорвали поліцейський кордон біля будівлі парламенту.

У Каталонії кілька сотень мітингувальників прорвали поліцейський кордон біля будівлі парламенту.

Про це повідомляє La Vanguardia, пише «Слово і Діло».

Угорщина, Україна та Закарпаття: паралелі з Каталонією та ескалація конфліктуУ МЗС Угорщини висунули свої умови щодо освітнього закону та вимагають автономії Закарпаття. При цьому Клімкін повідомив, що угорці масово залишають Закарпаття. Конфлікт сторін оцінили експерти.

У вівторок, 30 січня, в парламенті Каталонії мало відбутися засідання. Планувалося, що буде розглядатися питання про призначення Карлеса Пучдемона на пост голови Женералітета. Однак спікер парламенту Рожер Торре прийняв рішення відкласти його.

У цей час біля будівлі парламенту зібралися велика кількість людей, прихильників незалежності автономії. Деякі демонстранти прийшли в масках із зображенням Карлеса Пучдемона.

Чим запам'ятається 2017-й. Головні події року, що минає, в світіСлово і Діло зібрало воєдине всі ключові події, якими запам'ятається рік, що минає. Детальніше - на інфографіці.

Коли демонстрантам стало відомо про рішення спікера, вони прорвали поліцейський кордон, що оточував парк Цитаделі, і просунулися до воріт парламенту. Протестуючі викрикували наступні гасла: «Свободу політв'язням», «Ні кроку назад», «Пучдемон - наш президент».

Раніше повідомлялося, що сепаратисти оголосять Пучдемона головою Каталонії в вигнанні.

Нагадаємо також, Іспанія підрахувала збитки від кризи в Каталонії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: